Linia technologiczna do dozowania farszu składa się, z zamykarko zgrzewarki KRAM JE IV, oraz dozownika tłokowego. Służy do dozowania różnego rodzaju produktów takich jak, farsz gotowanej kapusty z grzybami, farsz pieczarki z cebulą, farsz soczewicy z cebulą, sos boloński,
nadzienie truskawkowe. Produkt pobierany jest z zbiornika buforowego wyposażonego w mieszadło i następnie dozowany jest do wiader o żądanej objętości 3kg, 5kg lub 10kg. Schodzący zawór końcowy zapobiega rozchlapywaniu produktu podczas dozowania, ilość dozowanego produktu do wiadra ustawiana jest na dozowniku tłokowym. W następnym etapie wiadra zostają zgrzane folią, z wykorzystaniem opatentowanego systemu menisku wklęsłego, który w sposób mechaniczny usuwa znaczną ilość powietrza z przestrzeni pomiędzy lustrem produktu a folią. Dzięki temu zabiegowi produkt uzyskuje znacznie dłuższy termin przydatności do spożycia.